Zondag 3 juli, Openingsmis WMC 2022

Er zit weer muziek in onze gemeenschap. Letterlijk en figuurlijk. Figuurlijk omdat heel breed verenigingen en organisaties die mensen op een goede en opbouwende wijze bijeen proberen te brengen nu weer veel kansen hebben. En dan: Het Wereldmuziek Concours dient zich aan en dat na 5 lange jaren wachten. Vele honderden muzikanten uit allerlei hoeken van de wereld komen naar Kerkrade om met hun muziek verbinding te scheppen tussen mensen. En dat al meer dan 70 jaar! 

Als kerkgemeenschap sluiten wij heel graag aan bij deze verbinding en ondersteunen waar we maar kunnen. Derhalve zal op zondag 3 juli een feestelijke openlucht eucharistieviering plaatsvinden op de Markt om 11.00u.
Niet helemaal openlucht; immers iedereen zit overdekt op een van de 1000 stoelen die hiertoe zijn neergezet. Liefst 3 bisschoppen zullen, zoals het er nu uitziet aanwezig zijn: Mgr. Harrie Smeets, bisschop van Roermond, Mgr. Everard de Jong, Hulpbisschop van Roermond en Legerbisschop, Mgr. Frans Wiertz, emeritus-bisschop van Roermond. Daarnaast Rector Lambert Hendriks van Rolduc, Pastoor Hans Kreuwels, Pastoor Andreas Caldelas, Diaken Pieter van de Laarschot, Diaken Din Houtema en Deken Steph Nevelstein. De muzikale omlijsting is in handen van het WMC-koperensemble, een keur van muzikanten uit de Kerkraadse HaFa-wereld onder leiding van Harrie Ries. Dan koorzangers van liefst 8 Kerkraadse koren. Schuttersbroederschap St. Sebastianus zal een en ander begeleiden en een van onze harmonieën speelt na afloop. 

ALLE aanwezigen zijn na de H. Mis uitgenodigd voor een feestelijke lunch op de Markt. Alle H. Missen in onze overige 5 kerken komen op die ochtend te vervallen zodat iedereen samen kan komen voor deze mooie en intense eucharistieviering.

Deken S. Nevelstein

************************************************************************************************************************************************

Het zindert en tintelt al een hele tijd links en rechts in Kerkrade. Muziek, een van de meest verbindende elementen in het samenzijn van mensen gaat onze stad nog meer vervullen. Het WMC komt er weer aan en zal in de maand juli tal van muzikanten uit allerlei delen van de wereld naar ons toebrengen. Wat is dan mooier dan om dit magnifieke gebeuren ook als geloofsgemeenschap te vieren zoals dat bij eerdere edities steeds is gebeurd. Bij de vorige editie vond er een prachtige H. Mis plaats in de Rodahal met een hele mooie muzikale omlijsting. De Rodahal was tot de laatste plek gevuld met mensen. Deze keer wordt de viering wellicht minstens zo indrukwekkend in de vorm van een openluchtmis op de Markt, letterlijk in het hart van Kerkrade. Op zondag 3 juli om 11.00u. zal deze H. Mis plaatsvinden waarvoor 3 bisschoppen zijn uitgenodigd die samen met meerdere priesters de Eucharistieviering zullen opdragen. Ook deze keer zal de H. Mis op fantastische wijze muzikaal worden omlijst door een keur van musici als een dwarsdoorsnede van de Kerkraadse muziekcultuur. Liefst 1000 zitplaatsen zijn op de Markt beschikbaar en dat zelfs in een overdekte ruimte, dus ook bij minder weer hoeven we niet uit te wijken. Alle andere H. Missen in Kerkrade, Chevremont, Bleijerheide en Holz, komen te vervallen zodat iedereen aan dit geweldige samenzijn kan deelnemen. Ook de vluchtelingen uit de Oekraïne zullen we als eregasten op die dag verwelkomen. Van harte nodigen wij U allen uit om deel te nemen aan de openingsmis van het WMC 2022 op de Markt in Kerkrade.   Deken S. Nevelstein

Geplaatst in nieuws.