Activiteiten Vredeskapel – februari

ZINGEND BIDDEN VOOR VREDE – INTERNATIONAAL – voor iedereen.
Elke vrijdag van 17.30 tot 18.00u. Meditatie, zang, muziek en voorbeden.

Samen met de Oekraïense vrouwen en kinderen die in het klooster wonen, willen we zingen en bidden voor Vrede m.n. in de Oekraïne.

INLOOPOCHTENDEN
voor info, een (geestelijk) gesprek, of kopje koffie/thee.

In het klooster op woensdagochtend van 11.00 tot 13.00u.
Data: 08 en 22 februari. Van harte WELKOM!

LECTIO DIVINA – Avond
Dinsdag 28 februari van 18.45-20.15u. in de kloosterruimte.

Lectio Divina (Geestelijke lezing) is een manier van Bijbellezen die o.a. in de Monastieke traditie gebruikt wordt om een Bijbeltekst meer tot leven te laten komen en persoonlijk te laten aanspreken. Op deze avond zullen we een Bijbel/ Evangelie-tekst lezen, mediteren en bespreken. Voor meer info en aanmelding bij Zr. Marie-Liesse: spiritualiteitml@gmail.com of in de Vredeskapel.
U bent van Harte uitgenodigd.

BEZOEK SAVELBERGMUSEUM
van de Kleine Zusters van St.Joseph in Heerlen, vindt plaats op zaterdag 18 maart.
Vertrek om 10.00u. bij de Vredeskapel, en terugkomst rond 13.00u.

Bij gelegenheid van de Feestdag van de H. Joseph willen we een bezoek brengen aan de stichtingsplek (klooster en kapel) en bakermat van deze Congregatie die veel voor onze streek heeft betekend, ziekenhuis Heerlen, Huize op de Berg etc. Het is een bijzonder verhaal, wat middels een rondleiding, tentoonstelling en film aan ons verteld zal worden. Het belooft een interessant bezoek te worden.
Prijs: € 8,- (voor totale programma + koffie met vlaai). Eigen bijdrage voor vervoer.
Opgave bij Zr. Marie-Liesse: spiritualiteitml@gmail.com of in de Vredeskapel.

 

DIGITALE 40-DAGENRETRAITE 2023
Rechtvaardigheid en vrede omhelzen elkaar is de titel van de digitale 40-dagenretraite van de Jezuïeten in 2023. De retraite gaat op Aswoensdag, 22 februari, van start en eindigt met Pasen. U kunt zich voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.40dagenretraite.org
Deelnemers van de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de adventsperiode en de menswording van God intenser te beleven.  Ignatiaansbidden.org verzorgt jaarlijks twee digitale retraites, tijdens de advent en de 40-dagentijd. Het doel is mensen te helpen in hun gebed tijdens deze speciale tijden in het kerkelijk jaar, om zich meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in hun leven.

 

Geplaatst in nieuws.