Stichting Kruisen en Kapellen

Maar liefst meer dan drieduizend (3000!) zijn het er: de kruisen en kapellen die langs Limburgse wegen staan. Sommige zijn al eeuwenoud, andere pas van recentere datum. Het zijn kleine monumentjes van volksvroomheid in het landschap. En ieder heeft zijn eigen verhaal.
Het is zeker de moeite waard om al wandelend of fietsend er eens een paar te bezoeken.
De Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg zet zich al meer dan 65 jaar in voor het behoud en beheer van dit klein-religieus erfgoed. Honderden vrijwilligers en verenigingen zijn in Limburg in de weer om de monumentjes te onderhouden.
Sinds kort heeft de stichting een nieuwe website waarop veel informatie over kruisen en kapellen in Limburg is te vinden, evenals links naar leuke wandel- en fietsroutes. En deze site wordt in de komende periode zeker nog verder uitgebreid.

Kijk eens op www.kruisenenkapellenlimburg.nl

De stichting geeft vier keer per jaar het bulletin “Kapellen en Kruisen” uit. Wilt u meegenieten van het mooie erfgoed rond kruisen kapellen en beelden in onze provincie, dan kunt u een abonnement daarop nemen van slechts € 17,00 per jaar (4 edities). U kunt dan een kijkje achter de schermen nemen door de verhalen over de “monumentjes van vroomheid”.

Aanmelden kan via email: skkl@bisdom-roermond.nl

Voor informatie kunt u zich wenden tot bestuurslid Toon Janssen aangaande het aandachtsgebied Kerkrade/Landgraaf
via email:
janssen.toon@ziggo.nl

 

Geplaatst in nieuws.