Benefietconcert Müller-orgel Lambertus

De Stichting Orgelkring Kerkrade zet zich in voor het behoud van de orgels in Kerkrade met name de Abdijkerk van Rolduc en de St. Lambertuskerk.

En dat is nu actueel. Want wat is het geval. Klassieke orgels als deze bevatten op sommige plaatsen luchtkanalen gemaakt uit lood. En dat lood is door atmosferische omstandigheden aan het oxideren en kan zelfs verpulveren, wat vanzelfsprekend het goed functioneren van het orgel in de weg staat.

Die loden kanalen, en het zijn er 147, moeten handmatig worden vervangen, wat uiteraard een kostbare aangelegenheid is.

Dat betekent dat het orgel momenteel beperkt gebruikt kan worden tijdens de diensten, maar ook vervallen hierdoor de marktdagconcerten van Jo Louppen op de eerste vrijdag van de maand tot oktober.

Om bij te dragen aan de kosten van deze reparatie organiseert de SOK op zondag 29 september een benefietconcert in de Lambertuskerk, waaraan vele Kerkraadse solisten en verenigingen hun muzikale medewerking hebben toegezegd. Thema zal zijn de plaats van de kerk en vooral de kerkmuziek in ons leven, en dat wordt door een grootvader en zijn kleindochter al mijmerend en wandelend door de kerk besproken; gebeurtenissen als geboorte, communie, huwelijk, uitvaart,  processie, Kerst en Pasen worden dan door de musici met de er bij behorende muziek gepresenteerd. Fer Kousen zal de rol van de grootvader voor zijn rekening en Veerle Weckseler die van de kleindochter.

Kaarten voor dit benefietconcert à € 15,00 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij boekhandel Deurenberg en natuurlijk ook voorafgaand aan het concert  in de kerk. Tot zondag 29 september om 16.00 uur in de Lambertuskerk.

Bijgaand enkele afbeeldingen die gemaakt zijn door Wim Krahmer.

 

 

 

Geplaatst in nieuws.