125 jaar Sjutse va Haander

De Haanraadse kruisboogschutterij St. Hubertus bestaat dit jaar 125 jaar. Dit jubileum zal groots worden gevierd in het weekend van 21 t/m 23 juni.

Op de Haanraadse schuttersweide aan de Meuserstraat zal een feesttent  verrijzen en zal er een traditioneel ouderwets tentenfeest worden gevierd.

Het is bijna 20 jaar geleden dat de laatste feesttent in Haanrade stond.

Op vrijdag 21 juni wordt het feestweekend ingeluid met een ontvangst voor sponsors en Sjutsevrung. Vanaf 20.00 uur vindt  de jubileumavond plaats waaraan medewerking wordt verleend door o.a. Beppie Kraft, Big Benny, HaPe Johnen, Claudia Ansel en duo Grenzenlos.

Op zaterdag 22 juni vindt ’s middags om 15.00 uur het jaarlijks Koningsschieten plaats en zal gestreden worden voor de titel jubileumkoning. Vanaf 20.00 uur vindt in de feesttent het Koningsbal plaats. Niemand minder dan de muzikale duizendpoot Anderkovver zal hier voor het muzikale entertainment zorg dragen. Zondag 23 juni staat geheel in het teken van een internationaal schutterstreffen. Om 10.00 uur zal in de feesttent een eucharistieviering worden opgedragen. Deze jubileummis zal muzikaal worden opgeluisterd door het gospelkoor Gioia.

Om 12.30 uur trekt er een optocht door enkele straten van Haanrade met defilé ter hoogte van de Haanraadse parochiekerk.
Aan deze optocht word medewerking verleend door schutterijen en muziekverenigingen uit Nederland, Duitsland en België.

Aansluitend zullen er op de schuttersweide diverse schietwedstrijden plaatsvinden en zal er in en rondom de feesttent voor voldoende vertier worden gezorgd. De muziekkapel WLVD zal met traditionele blaasmuziek de muzikale omlijsting voor haar rekening nemen. Omstreeks 18.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden met aansluitende ausklang.

Tijdens het gehele feestweekend is voor alle activiteiten gratis entree en wordt er een betaalbare consumptieprijs gehanteerd.

 

Geplaatst in nieuws.